Συνεδρίες Μασάζ

Μυοχαλαρωτικό

massage-calf-xl

Το μυοχαλαρωτικό μασάζ απευθύνεται σε όλους, τόσο για ανακούφιση από κάποιο μυοσκελετικό πόνο, όσο και για χαλάρωση και αποτοξίνωση. Η κακή στάση σώματος, οι πολλές ώρες εργασίας, η καθιστική ζωή, το έντονο στρες, οι έντονοι ρυθμοί καταπονούν το σώμα και επιβαρύνουν τη διάθεσή μας.

Δρώντας στους μύες, στους συνδέσμους, στις αρθρώσεις και τον νευρικό ιστό, με ειδικές μαλάξεις και με την κατάλληλη πίεση, προάγουμε τη συνολική ευεξία του σώματος και επιταχύνουμε τη φυσική ικανότητά του να θεραπεύεται.

Το μυοχαλαρωτικό μασάζ δρα στα σημεία που αποφορτίζουν την ένταση από το σώμα, απελευθερώνοντάς το από το σφίξιμο και τον πόνο. 

 

Αγιουβερδικό

81a3d9 237ea7e336624f48844b552fd5f0505a

Η Αγιουρβέδα είναι ένα αρχαιότατο πνευματικό μονοπάτι της Ινδίας για ένωση με το θείο, μέσα απ’ την πλήρη και ολοκληρωτική εναρμόνιση σώματος, ψυχής και πνεύματος. Η εναρμόνιση αυτή προϋποθέτει υγεία σε όλα τα επίπεδα. Άλλωστε Ayurveda σημαίνει Ζωή (Ayus) και Γνώση (Veda). Το αγιουρβεδικό μασάζ είναι ένα κομμάτι αυτού του ολιστικού συστήματος υγείας. Εφαρμόζεται στα ενεργειακά κέντρα του ανθρώπινου σώματος, που κατά την Αγιουρβέδα είναι 107 και ονομάζονται marmas.

Τα αποτελέσματα από το Ayurveda massage (κοινώς: αγιουρβεδικό μασάζ) είναι εντυπωσιακά στην ενεργοποίηση της λέμφου, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, την τόνωση του μεταβολισμού και την γενικότερη αναζωογόνηση του οργανισμού. Επίσης απαλλάσσει τον άνθρωπο απ’ τα συμπτώματα του στρες και τις βαθιές μυϊκές εντάσεις και πόνους της πλάτης και του αυχένα. Βοηθάει επίσης αποτελεσματικά στην γρήγορη καύση λίπους, αν συνδυαστεί με κατάλληλη διατροφή. Τα αποτελέσματα μερικών συνεδριών αγιουρβεδικού μασάζ είναι εμφανή και στο δέρμα, που δείχνει αισθητά νεώτερο, καθαρό και αναγεννημένο.

Όμως η αναζωογόνηση επέρχεται και στο ψυχικό επίπεδο, με μια βαθιά αίσθηση ευεξίας, συναισθηματικής γαλήνης και νοητικής διαύγειας. Για τον παραπάνω λόγο το Αγιουρβεδικό μασάζ ανήκει στον ιδιαίτερο χώρο των εναλλακτικών θεραπειών που σχετίζονται με τη Yoga και την ινδική τέχνη της φυσικής θεραπείας. Έτσι, το συγκεκριμένο μπορούν να το προσφέρουν μονάχα μυημένοι θεραπευτές στις τεχνικές του αγιουρβεδικού μασάζ με γνώσεις των ενεργειακών σημείων μάρμας!

 

Λεμφικό

time-together

Το λεμφικό μασάζ είναι μια τεχνική μάλαξης που αποσκοπεί στη φυσική διέγερση του λεμφικού συστήματος. Κύριος στόχος του είναι η διέγερση των λεμφαδένων, για να επιτευχθεί έτσι η διευκόλυνση της κυκλοφορίας του λεμφικού υγρού. 

Το λεμφικό μασάζ βοηθάει στη γρήγορη και αποτελεσματική αποτοξίνωση του οργανισμού, στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, στην αναζωογόνηση του δέρματος, στη μείωση της κυτταρίτιδας, στο χάσιμο πόντων και κατ’ επέκταση και στο αδυνάτισμα. 

Το λεμφικό μασάζ γίνεται σε όλο το σώμα, κυρίως όμως στα χέρια, σε ολόκληρο το μήκος των ποδιών, στην κοιλιά και τους γλουτούς, αλλά και στο πρόσωπο και το λαιμό, επιμένοντας σε προβλήματα όπως η κυτταρίτιδα, τα πρηξίματα και το τοπικό πάχος.